PCM-weekoverzicht: Zo staat Windows 10 er voor

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke artikelen moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Het laatste Windows 10-nieuws, tipcs en trucs

Microsoft heeft de eerste grote update uitgebracht voor Windows 10 en die verloopt niet voor iedereen vlekkeloos. Sony adviseert gebruikers van zijn laptops ondertussen te wachten met het upgraden naar het nieuwe besturingssysteem. Op 'oude' Macs is Windows 10 ook niet te installeren. En in de praktijk blijken weinig pc's die je nu in de winkel koopt, al op Windows 10 te draaien.

Maar er is ook goed nieuws. Microsoft brengt bijvoorbeeld de definitieve versie van Windows 10 IoT Core uit. Dit terwijl er ook een nieuwe preview-versie uit is voor smartphones. PCM legt verder uit hoe je OneDrive kan verwijderen uit Windows 10 Home en uit Windows 10 Pro.

Google gaat op in Alphabet

Een verrassende beslissing van Google, dat nu valt onder moederonderneming Alphabet. Google-topman Larry Page wordt daar de baas. Lees ook 4 redenen waarom Google opslitst naar Alphabet.

Lenovo's schimmige praktijken

Na het Superfish-debakel zit Lenovo niet te wachten op meer controverses, maar deze week komt het bedrijf toch weer negatief in het nieuws. Lenovo installeert ongevraagde bestanden op schone Windows-installaties via UEFI-rootkits. Wat dat betekent, zetten we voor je op een rij.

Review: De Nest Cam is een slimme webcam met veiligheidsfuncties

Nest is vooral bekend van zijn slimme thermostaten, maar nu lanceert het bedrijf ook een eigen beveiligingscamera. Daarmee houd je op een afstandje je huis in de gaten. Tijs was op vakantie, dus dat was een mooi moment om de camera grondig te testen. Lees de review!

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: weekoverzicht