abonneren

PCM-weekoverzicht: Zo ga je met ethische hackers om

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Responsible disclosure: alles over ethisch hacken

Ethische hackers kunnen een aanwinst zijn voor je bedrijf, door gaten in je systemen te vinden die vervolgens op tijd gedicht kunnen worden. Maar er moet wel wat tegenover staan, en van tevoren moeten de spelregels voor beide partijen duidelijk zijn. Enter responsible disclosure.

Vertrouw jij je persoonlijke data toe aan cloud-diensten?

Door je bestanden bij een cloud-dienst te parkeren, vertrouw je er op dat je data daar veilig is. Maar is dat wel zo slim? En hoe zit de internationale regelgeving omtrent dit onderwerp in elkaar? In dit artikel lees je over de voor- en nadelen van de cloud.

Bouw je eigen cloud voor het delen van foto's

Goed, wat is het alternatief? Je kunt gewoon je eigen cloud-dienst bouwen, bijvoorbeeld voor je foto's. Die houd je in eigen beheer en kun je op deze manier toch met anderen delen. Wat je daar allemaal voor nodig hebt, lees je in dit artikel.

Beveilig je eigen server

Hoe zorg je ervoor dat je eigen server dichtgetimmerd zit? Daar zijn verschillende methodes voor, van firewalls tot het investeren in een extra router. In dit artikel nemen we de opties met je door, zodat je van digitale inbrekers niet meer wakker hoeft te liggen.

Geschreven door: Randolf Bouwma op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Weekoverzicht