abonneren

PCM-weekoverzicht: Is x86-emulatie voor ARM redding van Windows Phone?

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke reviews moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

x86-op-ARM is veel groter dan het kleine Windows Phone

Windows-programma's op mobiele telefoons, zou dat het noodlijdende Windows Phone er bovenop kunnen helpen? Microsoft zou werken aan x86-apps voor ARM-processors middels emulatie. Wij verwachten dat de implicaties daarvan zomaar eens veel groter uit kunnen pakken. Lees er in dit artikel meer over.

Maak én onthoud een sterk wachtwoord

Goed, eigenlijk was het gister officieel Verander-Je-Wachtwoord-Dag, maar het kan nooit kwaad om er wat langer bij stil te staan. PCM zet voor je op een rij waar een sterk wachtwoord aan moet voldoen, en geeft je tips om ze vervolgens ook gemakkelijk te onthouden.

Uitspraak in privacy-rechtszaak WhatsApp

WhatsApp ligt zeker sinds de overname van Facebook vaak onder vuur in privacy-kwesties. Dit keer had de Autoriteit Persoonsgegevens de chatapp in het vizier. Want voldoet WhatsApp wel aan de Nederlandse privacy-wetgeving? Lees hier meer over de uitspraak van de rechtszaak.

Browsers blokkeren straks websites met verouderde SHA-1-beveiliging

Versleutelingstechniek SHA-1 is tegenwoordig vrij eenvoudig te kraken en daarom stappen telkens meer sites en diensten over op SHA-2. Op den duur betekent dat zelfs dat browsers als Chrome en Firefox SHA-1-websites helemaal gaan blokkeren. Lees in dit stuk meer over de precieze plannen van de browsermakers, en wat dit betekent voor jouw favoriete browser.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Weekoverzicht

Laatste reactie