PCM-weekoverzicht: Windows Continuum en het Internet of Things

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke reviews moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Geen ondersteuning meer voor verouderde Internet Explorer

Microsoft biedt sinds deze week geen ondersteuning meer voor verouderde versies van Internet Explorer en wijst gebruikers daarop met een 'Einde van Levenscyclus' overstap-notificatie. Als die je in de weg zit, leggen we uit hoe je daar vanaf komt. Toch is het zeker aan te raden om de overstap te maken naar een nieuwere browser - zelfs als je Internet Explorer nooit gebruikt.

Review: Windows Continuum

Eerder bespraken we al de Lumia 950 XL met Windows 10 Mobile, nu legden we Windows Continuum onder de loep. Je telefoon wordt daarmee een volwaardige computer, maar werkt dat wel goed? Tijs spendeert er een dag mee en vertelt je er alles over. Er is voor Microsoft nog een hoop werk aan de winkel, zo blijkt...

Netflix verbiedt VPN's en proxies

Het is momenteel nog erg makkelijk om het Netflix-aanbod uit andere landen te bekijken. Dat is handig, want het Nederlandse aanbod valt erbij in het niet. Meer waar voor je geld, dus. Maar het mag eigenlijk niet, en Netflix gaat er nu echt werk van maken om je ervan te weerhouden VPN's en proxies te gebruiken. PCM legt uit waarom het bedrijf daar voor kiest. Een verstandige zet?

Hoe ziet de toekomst van het Internet of Things eruit?

Hét buzzword op CES was ook dit jaar weer IoT, oftewel het Internet of Things. De verzamelterm voor de manier waarop huishoudelijke apparaten met elkaar 'praten' en telkens slimmer worden. Maar fabrikanten hebben nog heel wat werk te verrichten, bijvoorbeeld op het gebied van security. Redacteur Jasper Bakker legt uit waar het IoT nu staat en waar het heen gaat.

20 tips voor snel en stabiel internet

Er zijn allerlei manieren denkbaar om je draadloze verbinding te optimaliseren. PCM zet er 20 voor je op een rij. Lees bijvoorbeeld tips over de plaatsing van je access point, het wisselen van wifi-kanalen en het configureren van de netwerkadapter.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: weekoverzicht