PCM-weekoverzicht: Windows 7 blijven gebruiken kan zo

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Windows 7 blijven gebruiken via virtualisatie

Deze week stopte dan eindelijk de officiële ondersteuning voor Windows 7. Het besturingssysteem krijgt geen updates meer en daarom is het aan te raden om over te stappen op Windows 10. Maar gebruikers die bij Windows 7 blijven zweren, hebben wel opties. Zoals Windows 7 via virtualisatie.

Hoe het in 2020 verder moet met Huawei's ambitie

2019 was nu niet bepaald een topjaar voor Huawei. Wat betreft financiën wel, maar het handelsverbod dat door de Verenigde Staten is opgelegd, was een behoorlijke dreun in de perceptie van smartphone-bezitters. Links en rechts wordt (terecht) afgeraden om een Huawei-toestel te kopen. Hoe nu verder?

Spotnet downloaden en installeren

Downloaden uit nieuwsgroepen, dat gebeurt nog altijd veel. Heb je daar zelf ook wel oren naar, maar weet je niet hoe je er mee moet beginnen? Dan raden we je aan om eens te kijken naar Spotnet. We hebben een artikel voor je klaarstaan met tips voor het gebruik van dit programma.

Levensduur accu verlengen en alles over veilig opladen

Over het veilig laden van je apparaten bestaan veel mythes. Daar ben je minder vatbaar voor, als je weet hoe opladen van accu's eigenlijk precies werkt. We leggen in dit artikel uit hoe de techniek in elkaar steekt en met die info kun jij je gadgets weer optimaal van stroom voorzien.

Geschreven door: Randolf Bouwma op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: weekoverzicht