PCM-weekoverzicht: Windows 10-special en de nieuwe MacBook

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke artikelen moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Deze week vertelt PCM je alles over Windows 10. We weten nu namelijk wanneer het besturingssysteem precies lanceert, maar wat moet je er nog meer over weten? PCM zet het voor je op een rij.

Windows 10: de releasedatum, de gratis upgrade en meer

Microsoft maakt bekend dat Windows 10 op 29 juli lanceert. Windows 7 en Windows 8-gebruikers krijgen een melding dat ze hun gratis update kunnen reserveren. Hoe je Windows 10 gratis op je pc krijgt, lees je hier.

Liever niet upgraden, maar met een schone lei beginnen? Ook dat is een optie. En als je wel upgrade, welke Windows 10-versie krijg je dan? Dat hangt af van je huidige Windows-versie, zoals te zien in dit overzicht.

Mocht je nu niet van het gratis aanbod gebruikmaken, dan is Windows 10 ook gewoon te koop. Hoeveel je ervoor moet betalen, is deze week vermoedelijk gelekt. Microsoft komt overigens zelf met een mini-pc die nog het meest wegheeft van een stekker.

Tot slot is er veel nieuw in Windows 10, maar toch gaan sommige functies ook verloren. Dit verdwijnt er zoal.

Review: De nieuwe MacBook

De concurrentie zit uiteraard niet stil. Zo lanceert Apple de nieuwe MacBook. Hoewel het apparaat dunner en mooier is dan ooit, is redacteur Tijs niet unaniem lovend. Vooral het gebrek aan 'ouderwetse' usb-poorten blijkt een gemist.

Lees zijn volledige oordeel in de MacBook review op PCM.

Apple Watch nog niet naar Nederland

De Apple Watch is inmiddels verkrijgbaar, maar nog niet in Nederland. Het horloge is sinds kort in te stellen op de Nederlandse taal en dat leek een voorteken, maar niets is minder waar.

Apple maakt een nieuwe reeks landen bekend waar de Apple Watch straks ook te koop is en Nederland zit daar wederom niet bij

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: weekoverzicht