abonneren

PCM-weekoverzicht: Windows 10, security en nieuw speelgoed

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke reviews moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Een nieuwe Windows lanceert niet elke dag, en nu Windows 10 telkens dichterbij komt wordt er telkens meer duidelijk over het besturingssysteem. Microsoft pakte deze week flink uit.

Windows 10 sneller uit dan verwacht

Nu is bekend dat Windows 10 al in de zomer lanceert, in plaats van in de herfstperiode. Ook is duidelijk dat de gratis update ook geldt voor de mensen die een illegaal gedownloade versie van Windows 7 of 8 draaien, zij het met wat haken en ogen. Mogelijk worden updates via peer-to-peer technologie beschikbaar gesteld.

Het OS neemt hoe dan ook minder ruimte op je harde schijf in beslag. De preview-versie die nu al te downloaden en te installeren is, heeft wat bugfixes gekregen. De Spartan-browser is daarbij nog niet uitgebracht.

Veiligheid voor alles

De veiligheid van onze apparaten blijft een hot item. Zo zou Google werken aan een eigen VPN-dienst voor Android, terwijl de ontwikkelaars van de Opera-browser de VPN-dienst SurfEasy heeft overgenomen. Yahoo wil traditionele wachtwoorden overbodig maken met de lancering van on-demand passwords, die via de sms gaan. De bedrijven zitten er niet voor niets bovenop, want deze week is er opnieuw een ernstig lek ontdekt in OpenSSL. En de pincode van een iPhone, die is toch te kraken. Je moet er alleen wel wat moeite voor doen.

Kost dat?

De gouden Apple Watch is duur, maar niet zo duur als de Lux Watch Omni. Betaalbaarder is de FlyShark, een slim horloge met een ingebouwde camera. Samsung onthult de Galaxy Tab A, een tablet voor het hele gezin die qua specificaties niemand van zijn stoel blaast. Maar daar is de prijs dan ook naar. De populaire smartphone OnePlus One is daarentegen 50 euro duurder geworden. Sony brengt tot slot Android Lollipop kosteloos naar Xperia Z3 en Z3 Compact-toestellen. Lees hier hoe je direct Android 5.0.2 Lollipop op je Sony Xperia Z-toestel krijgt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Weekoverzicht

Nieuws headlines

Laatste reactie