PCM-weekoverzicht: Windows 10 Mobile en de Surface Pro 4 review

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke artikelen moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Windows 10 Mobile: goed nieuws en slecht nieuws

Nee, Windows 10 Mobile is nog steeds niet uit. Maar er is wel een nieuwe build uit van de previewversie. Er wordt vooruitgang gemaakt, maar er zijn ook tegenslagen. Het feestje dat Android-apps op Windows 10 Mobile heet, gaat niet door. Microsoft test ondertussen de mogelijkheid om Win32-apps op je smartphone te krijgen. Ook de desktopversie van Windows 10 vergeten we deze week niet: 7 verborgen trucjes in Windows 10 die je nog niet kende.

De Surface Pro 4 review

Laten we niet om de hete brij heendraaien: de Surface Pro 4 is duur. Tot zover het slechte nieuws. Het goede nieuws is namelijk dat de Surface Pro 4 de beste laptop/tablet/'ja, wat is het eigenlijk' is van dit moment. Redacteur Tijs neemt Microsofts nieuwste onder de loep en stuit daarbij ook op wat mankementen, die vooral te wijten zijn aan het besturingssysteem. Lees hier de hele Surface Pro 4 review.

Is Popcorn Time weer terug?

Dat Popcorn Time niet lang weg zou blijven, durfden we wel een wedje op te leggen. Er is een nieuwe fork opgedoken onder nieuwe beheerders - popcorntime.io blijft weg, want daarover is nog een rechtszaak gaande. De dienst moet het ook stellen zonder films van Yify, want ook die groep bestaat niet meer. Toch weerhoudt het de nieuwe initiatiefnemers er niet van 'Popcorn Time in volle glorie' te willen herstellen.

Overig gadgetnieuws

De consumentenversie van Gear VR is vanaf vandaag te koop, een goeie manier om virtual reality te ondervinden als je een Samsung Galaxy S6 in huis hebt. Nvidia heeft de Shield Tablet opnieuw uitgebracht, een Android-tablet waar je pc-games op kan streamen. Apple lanceert een officiële oplaaddock voor de Apple Watch en Nest komt met een nieuwe versie van zijn slimme thermostaat. Alsof de feestdagen nog niet duur genoeg waren!

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: weekoverzicht