PCM-weekoverzicht: Windows 10, iOS 8.4 en OnePlus 2

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke artikelen moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

De uitrol van Windows 10

Tel je de dagen al af tot 29 juli, wanneer Windows 10 lanceert? Mogelijk moet je nog iets langer geduld hebben, want Microsoft gaat het OS uitrollen om de servers niet te overbelasten. Verder doopt het bedrijf Project Spartan formeel om naar Edge in de nieuwe versie van Windows 10, en is nu duidelijk dat er geen ondersteuning in is voor Silverlight.

iOS 8.4 uitgebracht

Apple lanceert deze week iOS 8.4 en daarmee is ook Apple Music een feit. Ook de 'effective power'-bug is opgelost. Geruchten over de volgende iPhone steken ook al de kop op: bekijk de gelekte foto's van de vermeende iPhone 6s of lees over de verbeterde camera die 4K-video's kan maken.

OnePlus 2 krijgt vingerafdrukscanner

Een van de weinige zekerheden over de opvolger van de OnePlus One is dat de OnePlus 2 een vingerafdrukscanner krijgt. Onze collega's van Computer Idee zetten op een rijtje wat we nog meer weten over het toestel, dat op 27 juli wordt aangekondigd.

Vaarwel, roamingkosten!

Roamingkosten in Europa verdwijnen definitief in 2017. Klinkt als goed nieuws, maar wat betekent het in de praktijk? We zetten het voor je op een rijtje, dus lees 'Europese roamingkosten afgeschaft: 5 vragen over de nieuwe wet.'

BAndroid-kwetsbaarheid uitgelegd door VU-onderzoekers

Een lek in Android laat kwaadwillenden op afstand en ongezien malafide apps installeren en activeren. Het team onderzoekers van de Vrije Universiteit dat het gat ontdekte, verklaart er meer over.

Review: Huawei Talkband B2

De Huawei Talkband B2 is een horloge, activity tracker en bluetooth-headset in één. Of je dat moet willen, lees je in de review op PCM.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: weekoverzicht