PCM-weekoverzicht: Windows 10 in God Mode en de achtergrond bij het nieuws

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke artikelen moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Windows 10: Handige tips (God Mode!) en een nieuwe Insider Build

Windows 10 is inmiddels alweer een tijdje uit, maar er valt nog genoeg te ontdekken! PCM legt je uit hoe je de God Mode inschakelt om het besturingssysteem overzichtelijk te beheren en hoe je de volumeregelaar weer als vanouds op verticaal zet. Microsoft zelf zit ook niet stil en brengt voor het eerste sinds de lancering een nieuwe versie uit voor Insiders: Build 10525. Voor hen die Windows 10 op een Mac willen draaien, duiken er potentieel verborgen kosten op.

Achtergrond: Bitcoin, Project Ara, IMSI Catchers

Het gaat niet goed met de Bitcoin. PCM beschrijft wat er precies aan de hand is en hoe de toekomst van de virtuele munt er uit ziet. Google stelt Project Ara uit naar 2016, maar hoe zat het ook weer met de modulaire smartphone? In lokaal nieuws is er ophef ontstaan over de IMSI-catchers van de Belastingdienst, die privacygevoelige data vangen in een sleepnet. Vijf vragen en antwoorden.

Security: Ashley Madison, gat in Internet Explorer en Android

Sites worden links en rechts gehackt, maar bij vreemdgangerssite Ashley Madison lijkt het onderwerp wat meer te 'leven' dan gebruikelijk. Niet zo gek: de inbrekers hebben de persoonlijke gegevens van duizenden profielen online gezet. Ondertussen buiten kwaadwillenden Internet Explorer uit nu het nog kan. Om dat gat te dichten, brengt Microsoft een noodpatch uit. Android ligt tevens weer onder vuur: met Stagefright nog vers in het geheugen is er opnieuw een groot lek ontdekt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: weekoverzicht