PCM-weekoverzicht: Privacytips voor WhatsApp en Popcorn Time via de Mac te installeren

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke artikelen moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Je wekelijkse Windows 10 updates

PCM houdt je graag op de hoogte van Windows 10, omdat een nieuw besturingssysteem natuurlijk altijd spannend is. Deze week is bekend geworden dat Windows Media Center geen onderdeel uitmaakt van Windows 10. De reden daarvoor lees je via de link. Ook veiligheid staat centraal in het nieuwe OS, en daarom worden veiligheidsupdates 24/7 uitgerold. Vaarwel, Patch Tuesday!

Popcorn Time via Mac op iOS installeren

Popcorn Time voor iOS installeren, dat bleef een beetje ongemakkelijk. Je was afhankelijk van Windows en de echte Apple-fan heeft dat natuurlijk liever niet. Goed nieuws dan voor hen: de illegale streamingdienst is nu ook simpelweg via een Mac te installeren op je iPhone of iPad.

Oculus Rift komt er aan

Oculus maakt bekend dat de consumentenversie van zijn virtual reality-bril Oculus Rift vanaf begin 2016 verkrijgbaar is. Nu nemen we die onthulling met een korreltje zout, want Oculus heeft zich wat dat betreft al vaker niet aan zijn woord kunnen houden. Een prijs is tevens nog niet bekend.

De Huawei P8 review

Tijs bespreekt de Huawei P8, een toestel met een wel heel bekend uiterlijk. Invloeden van de iPhone en de Xperia-toestellen zie je er duidelijk in terug. Maar is dat erg, en heeft de smartphone op andere punten wel een eigen gezicht? Je leest het in de Huawei P8 review van PCM.

De vele besturingssystemen voor Raspberri Pi

Wanneer je een Raspberri Pi (2) in huis hebt, dan is de kans groot dat je bekend bent met Raspbian. Maar je kan er meer besturingssystemen op kwijt, zoals zelfs Windows 10. PCM zet 5 alternatieve besturingssystemen voor Raspberri Pi op een rij.

Privacy op WhatsApp

Jezelf anoniem houden met WhatsApp, kan dat eigenlijk? Zeker nu de berichtendienst is ondergebracht bij Facebook, worden er terecht vraagtekens gezet bij de privacy-instellingen van de app. Daarom: 5 handige privacy-tips voor WhatsApp.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: weekoverzicht