PCM-weekoverzicht: Windows 10, Apple Watch en computers op een stick

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke artikelen moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Windows 10 gratis voor Insider-testers van Technical Preview

Er is nogal wat verwarring ontstaan over wat nu precies de voorwaarden zijn van een gratis versie van Windows 10. Deze week is bekend geworden dat testers die de Windows 10 Technical Preview draaien, daar in elk geval bijhoren. Windows 10 lanceert op 29 juli en het ziet er nu naar uit dat het besturingssysteem ook geleverd wordt op een usb-stick.

Nederlandse releasedatum voor Apple Watch

Volgende maand is het dan eindelijk zover: Apple lanceert de Apple Watch in Nederland. Op 17 juli, om precies te zijn. De wearable kost hier 419 euro, 20 euro meer dan in Duitsland. Later dit jaar komt er een speciaal horlogebandje op de markt dat de batterij van de Watch langer mee laat gaan, de Reserve Strap.

Computers op een stickje

Deze week kondigt Google de Asus Chromebit aan, een volwaardige Chrome OS-computer in de vorm van een klein usb-stickje. Ook Lenovo werkt aan een compute stick met de naam Ideacentre Stick 300. Pc's op een stick zijn populair: kortgeleden recenseerde PCM nog de Intel Compute Stick.

Samsung saboteert Windows Update voor gebruikers

Samsung schakelt Windows Update uit op computers van zijn gebruikers, zogezegd om driverproblemen te voorkomen. Samsung drukt wel zijn eigen updatesoftware door. De impact voor Nederlandse gebruikers lijkt klein, gezien er hier al een poos geen Samsung-laptops meer te koop zijn.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: weekoverzicht