PCM-weekoverzicht: Windows 10 in aantocht, Flash onder vuur

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke artikelen moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Windows 10 komt erg dichtbij

Over krap twee weken lanceert Windows 10. Toch kunnen testers die de Technical Preview al upgraden naar build 10240. Naar verwachting is dat de versie die straks ook als definitieve versie wordt uitgerold naar iedereen. Tevens is nu bekend dat Microsoft updates gaat verplichten aan Home-gebruikers.

De nasleep van de hack op HackingTeam

Nadat er deze week weer een lek wordt ontdekt in Flash, is Mozilla het zat en blokkeert Firefox de plugin automatisch. Ook Microsoft ziet zich genoodzaakt tot een Windows-update. Allen gevolgen van de hack op HackingTeam. Redacteur Tijs zet de 4 belangrijkste conclusies uit dat fiasco op een rij.

Google Photos blijft stiekem backups maken

Het verwijderen van de Google Photos app betekent nog niet dat foto's niet meer automatisch geüpload worden, zo blijkt. Zonder dat je het weet, blijft de app een backup maken van al je kiekjes. Onze collega's van Computer Idee leggen stap voor stap uit hoe dit is op te lossen - vrij gemakkelijk, gelukkig. 

Review: De privacy-smartphone Blackphone 

De ultieme privacy-telefoon, zo wordt de Blackphone van Silent Circle aangeprezen. Het toestel is sinds kort ook in Nederland verkrijgbaar. Hoe handig is zo'n hardcore privacy-telefoon en hoe waarborgt 'ie je privégegevens? Lees het in de review

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: weekoverzicht