abonneren

PCM-weekoverzicht: Werken met het veilige Qubes OS

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke reviews moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Qubes OS installeren en werken met het veilige besturingssysteem

Bij PCM zijn we dol op alternatieve besturingssystemen, vooral wanneer die voordelen beloven ten opzichte van de gevestige orde. Deze week kijken we naar Qubes OS, dat door midde van virtualisatie de verschillende systeemcomponenten van elkaar loskoppelt, in het kader van veiligheid. In dit artikelen leggen we de installatie en verdere werking uit.

Releasedatum voor Creators Update Windows 10

De datum zong al langer rond, maar het is wel zo fijn om bevestiging te hebben: de Creators Update voor Windows 10 komt op 11 april uit. Lees in dit artikel meer over de uitrol ervan. Lastig: deze week is ook een rechtszaak op poten gezet tegen Microsoft. Windows-gebruikers zijn niet blij met de opdringerige upgrade naar Windows 10, die hun systemen in vernieling achterliet.

Tips voor ssd-onderhoud: benchmarks en uitlijning

De kans is groot dat je inmiddels een lekker snelle ssd in je systeem hebt zitten. Daar wil je natuurlijk ook zo lang mogelijk plezier van hebben. Daarom zetten we wat onderhoudstips voor je op een rij. Onder meer benchmarking en uitlijning komen aan bod.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Weekoverzicht