abonneren

PCM-weekoverzicht: Websites beveiligen met https

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Je website beveiligen met https - Hoe en waarom

Browsers beginnen het gebruik van niet-versleutelde verbindingen af te straffen. En terecht, want de voordelen van https zijn inmiddels duidelijk. Heb je zelf een site - of sites - en wil je die ook van encryptie voorzien? Lees dan dit artikel eens door om de eerste stappen te zetten.

Raspberry Pi als vpn-server met OpenVPN

Toegang tot je thuisnetwerk via een vpn-verbinding, kan dat? Ja, die mogelijkheid is er zeker. Je hebt enkel een Raspberry Pi nodig en OpenVPN. Hoe je een en ander vervolgens instelt, lees je in deze workshop.

Fingerprinting: Agressieve opvolger van de cookie

Advertenties die je op iedere website achtervolgen. Voor veel internetgebruikers erg irritant. Maar adverteerders lusten er wel pap van en bedenken telkens nieuwe manieren om je online in de gaten te houden. Bijvoorbeeld door middel van fingerprinting, de agressieve opvolger van de cookie.

Taxidienst Uber verzweeg hack met miljoenen gestolen gegevens

Enige controverse is Uber absoluut niet vreemd, en deze week wordt daar weer een schepje bovenop gedaan. Bij een hack werden miljoenen klantgegevens gestolen. Vorig jaar al, en al die tijd hield het bedrijf die info onder de pet. Uber zou de hackers zelfs zwijggeld betaald hebben...

Geschreven door: Randolf Bouwma op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Weekoverzicht