abonneren

PCM-weekoverzicht: Wat je wel en niet mag filmen met je security-camera

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Privacy: Regels voor beveiligingscamera's in je huis

Iedereen kan zomaar een beveiligingscamera kopen en ophangen, maar je mag niet zomaar alles filmen. Er zitten regels aan verbonden, met name op het gebied van privacy. Zo is gluren bij de buren absoluut niet de bedoeling. Lees hier meer over de wetgeving rond security-camera's.

Waarom Apple TV+ een aanwinst kan zijn in Nederland

Eén streamingdienst waar alle films en series opstaan, dat klinkt heel aantrekkelijk. Want met een versplinterd aanbod komt het voor dat je iets niet kunt zien omdat het bijvoorbeeld niet op Netflix staat maar wel op Videoland. Toch kan Apple TV+ straks een aanwinst blijken. Lees hier waarom.

De beste wifi-dekking haal je met deze mesh-systemen

Nu telkens meer apparaten met internet verbonden zijn, wil je het liefst in je hele woning een stabiele wifi-dekking. Dat kan met de hulp van mesh-systemen, waar er al een hoop van op de markt zijn. We hebben er vijf tegenover elkaar gezet, waaronder van Linksys en Netgear. Lees de testresultaten.

Cryptojacking: Bescherm jezelf tegen cryptominers

Of je je eigen systeem wil belasten om cryptovaluta te mijnen, moet je uiteraard zelf weten. Schimmig wordt het pas zodra jouw hardware wordt gekaapt om bitcoin te delven voor een ander. Dan is er sprake van cryptojacking, te vinden in bijvoorbeeld besmette advertenties. Wat kun je er tegen doen?

Geschreven door: Randolf Bouwma op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Weekoverzicht