abonneren

PCM-weekoverzicht: Wat je moet weten over 3D-geprinte wapens

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Wapens uit de 3D-printer, hoe ver kan dat gaan?

Zelf aan wapens komen door middel van een 3D-printer. Dat klinkt als een recipe for distaster. Daarom was het in de Verenigde Staten ook jarenlang verboden. Maar nu niet meer. Hoe zit et nu precies met deze regelgeving en wat voor risico's zitten er aan dit soort wapens?

Voor- en tegenstanders over gelijkstroom

We zijn dan wel gewend aan wisselstroom, erg efficiënt is deze manier van stroomvoorziening niet. Daarom gaan er telkens meer stemmen op voor een gelijkstroomnetwerk. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. In dit artikel komen voor- en tegenstanders aan het woord.

Seriële kabel op Raspberry Pi aansluiten

Een Raspberry Pi zonder scherm noemen we ook wel een headless systeem. Deze kun je onder andere benaderen via het netwerk. Lukt dat echter niet, dan is een seriële kabel ook nog een optie. Wil je daarover meer weten, lees dan deze workshop.

HTC Exodus: blockchain smartphone voor de massa

HTC heeft betere tijden gekend. De smartphonemaker zet alles op alles om relevant te blijven naast andere Android-merken, en experimenteert nu met een blockchain-toestel. Baat het niet, dan schaadt het niet. Wat kunnen we verwachten van de HTC Exodus?

Geschreven door: Randolf Bouwma op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Weekoverzicht