abonneren

PCM-weekoverzicht: Wat de GitHub-overname over Microsofts visie zegt

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Microsoft koopt GitHub in slimme en logische zet

Hét nieuws deze week is Microsofts overname van GitHub, het epicentrum van opensource software. Dat klinkt misschien tegenstrijdig, en niet elke ontwikkelaar is er even blij mee. Toch spreekt het boekdelen over de toekomstplannen van Microsoft. Lees hier onze analyse.

Draadbreuk: Maandelijks de beste netwerktips- en tools

Een nieuwe maand, een nieuwe draadbreuk! Met daarin de beste netwerktips- en tools op een rij. Dit keer behandelen we onder andere het scannen van poorten met ShieldsUp en netwerk-printen via een Synology-nas. Neem hier een kijkje.

De geschiedenis en toekomst van bluetooth

Veel apparaten hebben baat bij bluetooth. De techniek is zo alom vertegenwoordigd dat we het inmiddels voor lief nemen. Maar hoe is bluetooth ontstaan, en wat zijn de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied. Tijd voor een overzicht.

Hoe veilig is Instagram?

Sociale media zijn een ware schatkamer voor cybercriminelen, er ligt immers een hoop persoonlijke informatie voor het oprapen. Gelukkig zijn ze goed beveiligd... toch? In september werd Instagram getroffen door een grote hack. Wat doet men om het platform daar tegen te weren?

Waar moet een professionele drone-piloot aan voldoen?

Nog niet zo lang geleden hoorden we in het nieuws dat drones als warme broodjes over de toonbank 'vliegen'. Het perfecte verjaardagscadeau. Maar als hobbyist én professional mag je niet zomaar alles maken met je nieuwste aanwinst. Lees hier alles over de wet- en regelgeving rond drones.

Geschreven door: Randolf Bouwma op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Weekoverzicht

Laatste Vacatures