}
abonneren

PCM-weekoverzicht: Wantrouwen tegen grote tech-spelers stijgt

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Machtsmisbruik in de techwereld

Tijdenlang konden bedrijven als Google, Apple en Facebook hun 'gratis' diensten aanbieden zonder dat het wenkbrauwen deed fronzen. Inmiddels is onder het grote publiek ook duidelijk welke prijs ze betalen, namelijk hun persoonlijke data. En is dat wel veilig? Het wantrouwen stijgt.

Gelijkstroom vs wisselstroom

Wisselstroom is al meer dan een eeuw de standaard voor de elektriciteitsvoorziening. Maar efficiënt is het niet. Omdat we met z'n allen duurzaamheid telkens hoger in het vaandel hebben staan, wordt er dan ook gekeken naar alternatieven. Zoals gelijkstroom. Lees hier over de verschillen.

Digital signage met Xibo: Je eigen digitale infobord

Stel je organiseert bijvoorbeeld een evenement en je wil bezoekers de juiste weg wijzen of over andere zaken informeren. Dan kun je denken aan digitale informatieborden. Die draaien dikwijls op de software Xibo. In dit artikel gaan we dieper in op de mogelijkheden van deze dienst.

De huidige staat van de makercultuur

PCM-lezers zijn eigenlijk maar een apart slag volk, vind je niet? Als het even kan, knutselen ze het liefst zelf alles in elkaar. Dat is leuk én leerzaam. Zo vreemd is het eigenlijk niet, want wereldwijd denken nog veel meer mensen er zo over. We spreken dan van een makercultuur. Lees hier meer.

Geschreven door: Randolf Bouwma op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Weekoverzicht

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Technisch Applicatiebeheerder - CGI