abonneren

PCM-weekoverzicht: Waarom Microsoft inzet op sociale virtual reality

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Waarom Microsoft baat heeft bij sociale virtual reality

De Fall Creators Update staat bijna op de stoep en daarmee start officieel Microsofts push voor zijn mixed reality-platform. Met ondersteuning in Windows 10 en verscheidene headsets die dan in de winkels liggen. De aankoop van AltspaceVR is dan ook geen toeval. Om de concurrentie met Facebook aan te kunnen gaan, is investeren in sociale virtual reality noodzakelijk.

De strijd om de streamer

Spotify, Apple Music, Deezer, Napster, Tidal... Het aantal plekken om muziek te streamen neemt alsmaar toe. Maar luisteraars hebben geen behoefte aan verschillende abonnementen, dus de diensten zetten alles op alles om gebruikers voor zich te winnen. Welke middelen zetten ze daarvoor in, en tegen welke moeilijkheden lopen ze aan?

Je WordPress-site beveiligen met plugins

Wanneer je een eigen site draait, is de kans groot dat je gebruikmaakt van WordPress. Om je site goed te beveiligen, kun je gebruik maken van security-plugins. In dit artikel vertellen we je hoe je daarmee aan de slaag gaat. Ben je nog op zoek naar een hosting-partij? Houd dan deze tips in het achterhoofd.

'Ophef over nepnieuws is zwaar overdreven'

Het is fake news wat de klok slaat in 2017. Maar wat is nu werkelijk het gevaar daarvan? En is het allemaal wel zo erg als de media ons doen geloven? Onze columnist denkt dat het allemaal nogal overtrokken is. Wat vind jij?

Geschreven door: Randolf Bouwma op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Weekoverzicht