abonneren

PCM-weekoverzicht: Waarom grote bedrijven in start-ups investeren

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Grote bedrijven en start-ups: Slimme investering

Waarom iets zelf ontwikkelen als iemand anders je al voor is gegaan? Start-ups die hun diensten succesvol in de markt hebben gezet, zijn een interessante investering voor grote bedrijven. Wat voorbeelden van geslaagde overnames op een rij, onder andere van Microsoft en Apple.

De toekomst van vliegen

Het vliegtuig pakken is een van de snelste manieren om te reizen. Hoewel. De vlucht mag wellicht niet zo lang duren, al het gedoe er om heen kost wel veel tijd. Dat moet anno 2018 toch beter kunnen. Aan welke veelbelovende ontwikkelingen wordt momenteel gewerkt? Lees het hier.

Scalys Grapeboard: Singleboard-computer uit Nederland

Zeg je singleboard-computer, dan zeg je Raspberry Pi of Arduino. Maar er zijn een hoop alternatieven, waaronder de Scalys Grapeboard. Het leuke daarvan is dat het een Nederlands initiatief is en dat het apparaat een ander doel dient. We spraken met de makers over de mogelijkheden.

De evolutie van kunstmatige intelligentie

Kunstmatige intelligentie is al niet meer weg te denken uit ons leven, en dan te bedenken dat de techniek eigenlijk nog maar in de kinderschoenen staat. Machines worden telkens beter in 'learning', maar ooit moet het natuurlijk allemaal ergens begonnen zijn. Lees hier over de evolutie van AI.

Geschreven door: Randolf Bouwma op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Weekoverzicht