abonneren

PCM-weekoverzicht: Voorzichtige uitrol mei-update Windows 10

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Nieuw updatebeleid Windows 10 geen moment te vroeg

Wanneer er een nieuwe Windows 10-update klaar staat, dan herinnert Microsoft je daar maar al te graag aan. Zeker als Home-gebruiker had je altijd weinig zeggenschap over het 'wanneer' van de installatie. Met de mei-update komt daar verandering in. Door schade en schande werd men wijs...

Is bug-bountyhunter worden de moeite waard?

Het klinkt zo mooi. Tienduizenden dollars opstrijken, omdat je even een kwetsbaarheid in bepaalde software of sites hebt gevonden. Maar is dat wel zo makkelijk? Succes is niet verzekerd. Stel je wil bug-bountyhunder worden. Lees dan in dit artikel of dat een beetje de moeite waard is.

Het gebeurt niet vaak, maar Google was even stuk

Storingen bij Google zijn relatief zeldzaam. Er zit zoveel rekenkracht achter de verschillende diensten, dat die niet zomaar even uitvallen. Toch werkte de zoekmachine van Google deze week enkele uren niet naar behoren. Websites werden tijdelijk niet meer geïndexeerd. Lees hier wat er mis ging.

Cybersecurity ziekenhuizen blijft hoofdpijndossier

Van ziekenhuizen mag je verwachten dat de systemen maximaal beveiligd en up-to-date zijn. Er staan letterlijk levens op het spel, mocht er op dat gebied iets mis gaan. Toch is het tegenovergestelde juist waar. Zo draait het gros van de pc's nog vrolijk op Windows XP. Hoe komt dat?

Geschreven door: Randolf Bouwma op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Weekoverzicht