abonneren

PCM-weekoverzicht: Voors en tegens van cryptominers als advertentie-alternatief

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Cryptominer op websites: Goed alternatief voor advertenties?

Online advertenties blijken lang niet altijd de goudmijn te zijn waarop gehoopt, mede door de komst van adblockers. Maar sites die hun content gratis aanbieden moeten hun schrijvers toch ergens van betalen. Zijn cryptominers een goed alternatief? In dit artikel lees je meer over dit jonge fenomeen.

Tips voor de expert: Website-snelheid testen

Je wilt niet alleen voor je bezoekers dat je website lekker snel is, het is ook een belangrijke graadmeter voor Google. Is je site te traag, dan rank je lager in de zoekresultaten. Om inzicht te krijgen in de daadwerkelijke snelheid van je website, stellen we je wat handige tools voor.

Bouw je eigen slimme speaker en leer 'm trucjes

Je kunt een slimme speaker kopen, maar je kunt er ook zelf eentje bouwen. Je zit dan niet vast aan de ecosystemen van Amazon, Google, noem maar op. Lees in dit artikel hoe je met Mycroft AI een slimme speaker maakt, en lees hier hoe je hem vervolgens skills aanleert.

Bouw je eigen lasergame-geweer

Wat is er leuker dan het bouwen van je eigen smart-speaker? Juist, het bouwen van je eigen lasergame-geweer! Kan gewoon. Je hebt daar nogal wat specifieke onderdelen voor nodig, maar al met al ben je al voor rond de 50 euro klaar. Lees hier hoe je de boel vervolgens in elkaar zet.

Geschreven door: Randolf Bouwma op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Weekoverzicht