PCM-weekoverzicht: Vier NVMe-ssd's getest

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

De beste NVMe-ssd's van het moment vergeleken

NVMe-ssd's zijn een relatief nieuwe ontwikkeling op het gebied van snelle data-overdracht in een compact jasje. Verschillende merken leggen zich er op toe en wij hebben er vier van getest: Western Digital, Samsung, Kingston en Silicon Power. Welke komt als beste uit te test? Lees het hier.

Waarom er in Nederland nog geen magneettreinen rijden

Treinen op een magnetische rails, toekomstmuziek? In Nederland nog wel, maar vooral in Aziatische landen wordt volop geëxperimenteerd met de zogeheten maglev-techniek. Er zijn meerdere redenen aan te wijzen voor het het feit dat ons land achterloopt. En ja, grotendeels is het een geldkwestie.

Zo kunnen blinden en slechtzienden toch internetten

Voor blinden en slechtzienden is het gebruik van internet geen vanzelfsprekendheid. Het is immers een heel visueel medium. Toch kunnen zij in deze digitaliserende samenleving niet zonder. Voor hen zijn er verschillende oplossingen voor handen. Wat dacht je bijvoorbeeld van braillleesregels?

Stemmen via internet, moeten we dat willen?

Ook tijdens de afgelopen verkiezingen stemden we allemaal weer met het oude, vertrouwde potlood. Maar is dat anno 2019 niet hopelijk ouderwets? Met online stemmen trek je potentieel meer stemmers en met stemcomputers gaat het tellen veel efficiënter. De voors en tegens volgens vier experts.

Geschreven door: Randolf Bouwma op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: weekoverzicht