abonneren

PCM-weekoverzicht: Vertrouw niet blind op https

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke reviews moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Vertrouw niet blind op https

Wanneer we https-websites bezoeken, gaan we er vanuit dat we veilig surfen. Toch hoeft dat niet zo te zijn, de situatie is helaas niet zo zwart-wit. Telkens vaker zetten criminelen https in op phishing-sites. Let's Encrypt is daarin een belangrijke spil, want dat is de enige partij waar gratis SSL/TLS-cerificaten worden uitgedeeld. Hoe zit het precies?

IObit in de clinch met Malwarebytes over false positive

Wanneer het ene antivirusprogramma het andere als een dreiging ziet, heb je als gebruiker van beide een probleem. IObit heeft kritiek op Malwarebytes, dat Advanced SystemCare bestempeld als ongewenste software - volgens IObit een false positive. Een blik op de reacties onder dit artikel leert dat Malwarebytes het niet alleen op IObit gemunt heeft.

Linux installeren op een Android-smartphone

Op smartphone-gebied is Android heer en meester als het mobiele besturingssystemen betreft. Maar dat betekent niet dat je er aan vast zit, je kunt een alternatief overwegen. Zoals zelfs Linux. In deze workshop bekijken we daar de mogelijkheden van. 

Bestanden versleutelen: Alles over encryptie

Versleutelen van bestanden is niet alleen weggelegd voor ransomware, je kunt het ook zelf doen om pottenkijkers buiten de deur te houden. In dit artikel kijken we naar verschillende encryptie-standaarden. Hoe werken ze, wat zijn de belangrijkste verschillen en welke programma's kun je het beste gebruiken?

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Weekoverzicht

Laatste reactie