PCM-weekoverzicht: Van floppy's tot virtual reality

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Waar worden floppy's tegenwoordig nog gebruikt?

Er groeit nu een generatie op die floppy's alleen kent als het symbooltje van een document opslaan - met een opslagruimte van slechts 1,44 MB heb je tegenwoordig ook weinig meer aan de diskettes van weleer. Toch worden ze nog steeds op allerhande plekken ingezet. Waar - en waarom?

Welke virtual reality-bril past het beste bij jou?

Er zijn vandaag de dag een hoop verschillende virtual reality-brillen op de markt. Heb je interesse in deze technologie, dan vraag je je wellicht af welke vr-bril je het beste kunt kopen. We vergelijken enkele van de populairste opties van het moment, elk met hun eigen voor- en nadelen.

Linux-software installeren kan zoal op deze manieren

Het installeren van software op Linux werkt net even iets anders dan het installeren van software op Windows. Kom je van Microsofts besturingssysteem af, dan is dat even wennen en weet je misschien niet waar je moet beginnen. We gaan hier in op verschillende typen softwarebeheer in Linux.

TP-Link Deco M4 review - Zelfregelend mesh-systeem

Binnen de mesh-lijn van TP-Link is de Deco M4-variant het huidige instapmodel. Daarmee zet je voor weinig geld een dekkend wifi-netwerk op. Wij gingen ermee aan de slag om te kijken of dat bevalt. Je leest ons oordeel in deze volledige Deco M4 review.

Geschreven door: Randolf Bouwma op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: weekoverzicht