PCM-weekoverzicht: Upgraden naar Windows 10, geen ontkomen aan?

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke artikelen moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Upgraden naar Windows 10, geen ontkomen aan?

Windows 10 blijft de gemoederen bezighouden. Ben je nog niet overgestapt op het nieuwe besturingssysteem, dan wordt dat volgens Microsoft hoog tijd. Althans, zo lijkt het deze week wanneer de upgrade naar Windows 10 voor sommige gebruikers niet meer te negeren valt. Een foutje in Windows Update, zo blijkt. Daarnaast maakt Microsoft het straks mogelijk om Windows 10 achteraf te activeren.

Productiever met iOS 9

Een nieuw mobiel besturingssysteem is altijd even wennen. Welke functies zijn er nieuw en hoe passen die het beste binnen je gewende manier van werken? PCM bekijkt iOS 9 van dichtbij en geeft vijf productiviteitstips. Onder meer multitasking, Siri en Spotlight komen aan bod.

Een maand met een NFC-chip in je hand

Een bijzonder verhaal van redacteur Tijs, die enkele weken geleden een NFC-chip in zijn hand liet plaatsen. Die werd spontaan bont en blauw, maar dat is inmiddels gelukkig weer voorbij. Wat kun je er eigenlijk mee? We maken de tussenbalans op.

Popcorn Time voor muziek: Aurous

Sinds deze week is Aurous te downloaden, een muziekstreamingdienst die ook wel de 'Popcorn Time voor muziek' wordt genoemd. De muziek wordt gestreamd uit torrents of vanaf sites die mp3's gratis (en illegaal) aanbieden. Uiteraard is de muziekindustrie daar niet zo blij mee...

Review: Chromecast 2

Google maakt de beste slimme gadget nog beter met de Chromecast 2. De dongle is sneller, heeft een nieuwe ronde vorm en heeft ondersteuning voor 5 GHz-netwerken. Lees hier de Chromecast 2 review van PCM. Wist je trouwens dat er nu ook ondersteuning is voor Spotify?

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: weekoverzicht