abonneren

PCM-weekoverzicht: Torrents streamen makkelijker dan ooit?

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke reviews moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Torrents te streamen met Torrents Time-plugin

De strijd tussen auteursrechtenorganisaties en internetpiraten barst deze week weer in alle hevigheid los. Popcorn Time is terug in plugin-vorm en daarom kun je voortaan heel gemakkelijk torrents streamen, ook bij sites als The Pirate Bay en KickAss Torrents. Geen aparte software meer nodig. Maar is het ook wel veilig? Daar worden al snel vraagtekens bij gezet.

Windows 10: Inzichtelijker, experimenteler

Microsoft brengt op veler verzoek de release notes terug in Windows 10. Eindelijk wordt inzichtelijker wát updates nu precies met zich meebrengen. Ze zijn ook alvast te bekijken van updates uit het verleden. Verder kun je spoedig deelnemen aan het Release Preview-programma, waar je als eerste met nieuwe functies kunt experimenteren zónder een nieuwe build te installeren.

Aan de vooravond van VR

Virtual reality bevindt zich in een vreemd stadium. We staan aan de vooravond van de vr-revolutie en toch staat de techniek nog in de kinderschoenen. Asus, Alienware en Dell presenteren deze week hun Oculus Ready-pc's, terwijl Google zou werken aan een hele nieuwe vr-bril. En krijg je een Gear VR gratis bij pre-orders van de Galaxy S7? Dat zou een mooie stunt zijn.

Kwetsbaarheid ontdekt in Vodafone-netwerk

PCM ontdekt deze week met de hulp van twee ethische hackers een kwetsbaarheid in het Vodafone-netwerk. De unieke identifiers van een telefoongesprek zijn op die manier te kopiëren. Daardoor kun je niet meteen een gesprek meeluisteren, maar het is wel een fout die niet zomaar te repareren is.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Weekoverzicht