abonneren

PCM-weekoverzicht: Torrents streamen en Windows 10 updaten

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke artikelen moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Update en mogelijke releasedatum Windows 10

In de aanloop naar Windows 10 is er iedere week wel weer iets te melden over het nieuwe besturingssysteem van Microsoft. Zo ook dit keer weer, want sinds gisteren is preview-versie 10061 te downloaden. Ondertussen wordt telkens duidelijker wanneer we Windows 10 precies mogen verwachten, volgens chipfabrikant AMD al in juli. Microsoft laat systeembeheerders het OS overigens dichttimmeren met Device Guard, een beveiligingsfunctie die woensdag is onthuld.

Torrents streamen met peer-to-peer browser Maelstrom

Na Popcorn Time en Nacho Time is er nog een speler bij op gebied van torrents streamen: Maelstrom. Dit is de nieuwe browser van de makers van BitTorrent, die magnetlinks leest en filmbestanden uit torrents rechtstreeks in de browser afspeelt. Tenminste, in theorie. Hoe dat in werkelijkheid uitpakt en hoe je het zelf kan proberen, testen we op PCM.

Google is nu ook een provider

Er komt nog geen einde aan Google's drang naar wereldheerschappij. Nog even en je zoekt op Google met een smartphone van Google... via een internetverbinding van Google. Want sinds donderdag is Google officieel ook een telecomaanbieder, dankzij de lancering van Google Fi

Acer pakt uit

Acer pakt flink uit door tientallen apparaten tegelijk te onthullen. Van smartphones tot fitnessarmbandjes en van monitoren tot laptops en tablets. Een overzicht van het computeraanbod lees je op PCM, met onder meer aandacht voor de Predator-serie voor gamers, de Iconia-tablets voor studenten en de nieuwe Chromebook 15.

Ook bellen met WhatsApp op iPhone

Android-gebruikers hebben de mogelijkheid al langer, maar binnenkort kunnen ook iPhone-bezitters bellen via WhatsApp. De functie is al in de nieuwste versie van de app gebouwd, maar nog niet te gebruiken. Naar verwachting duurt dat nog enkele weken. Op Android is er ook nog een andere primeur: sinds maandag kun je een backup maken van gesprekken en foto's naar je Google Drive.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Weekoverzicht