PCM-weekoverzicht: Tips voor Windows 10, iPhone 6s-geruchten en een lekke koelkast

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke artikelen moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Nieuwe week, nieuwe Windows 10-tips

Begin je al te wennen aan Windows 10? Misschien kun je er wel veel meer uithalen dan er in zit. Daarom heeft PCM ook deze week weer tips en trucs voor je. Het begint al bij de installatie: zo zorg je ervoor dat je nog voor gebruik de juiste privacy-instellingen kiest. Eenmaal bezig zijn dit de bekendste problemen, inclusief oplossing.

Windows 10 is al 75 miljoen keer geïnstalleerd. Inmiddels is er ook een nieuwe build uit voor Insiders. Slechts nieuws is er voor Internet Explorer-gebruikers die de overstap naar de nieuwste versie nog niet hebben gemaakt; oude IE-versies zijn binnenkort extra onveilig.

iPhone 6s en iPhone 6s Plus in aantocht

Okay, neem het nog even met een korreltje zout. Maar Apple houdt op 9 september aanstaande een event en alle tekenen wijzen er op dat hier de nieuwe iPhone 6s en iPhone 6s Plus worden onthuld. Wat weten we al over de geheimzinnige toestellen? Apple houdt de kaken stijf op elkaar, wij zetten de sappigste geruchten op een rij.

IFA 2015: Wat mogen we verwachten?

Volgende week wordt smullen voor de techwereld, want dan vindt de IFA-beurs plaats in Berlijn. Samsung, Sony, Acer, LG en nog vele andere bedrijven tonen hier de nieuwste gadgets, en PCM stuurt er ook een delegatie op af. Om je op de hoogte te houden van het laatste nieuws en hands-on te gaan met al het moois dat het aankomende jaar op de markt komt. Wat je ongeveer kan verwachten, lees je in dit overzicht.

Koelkast nu ook al te hacken

Is niets dan meer heilig? Zelfs koelkasten kunnen tegenwoordig gehackt worden, zo blijkt deze week. Zodra ze verbinding maken met internet, tenminste. In ander hacking-nieuws: de wachtwoorden die zijn buitgemaakt in de aanval op affairesite Ashley Madison, zijn erg goed beveiligd. Een kleine troost voor de gedupeerden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: weekoverzicht