abonneren

PCM-weekoverzicht: Technologie op de skipiste

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Hoe technologie helpt op de skipiste

Er zijn nog maar weinig branches te bedenken waarin technologie geen enkele rol speelt. Ook op de skipiste worden de nieuwste technieken omarmd - denk aan sensoren voor het meten van lawine-gevaar en GPS-apps die je helpen je weg te vinden. Een overzicht van de stand van zaken.

Geprinte platenspeler van Nederlandse bodem

Muziekliefhebbers weten: nummers klinken het beste vanaf een lp. De ene platenspeler is echter de andere niet. Eisen voor de beste geluidskwaliteit zijn hoog. Des te opvallend is de keuze voor een platenspeler die uit een 3D-printer komt rollen. Wat komt daar allemaal bij kijken?

De welwillende dictator achter Linux

Windows heeft Bill Gates, Mac en iOS hebben Steve Jobs, maar de persoon achter Linux heeft niet zo'n bekende naam: Linus Torvalds. Al bijna 30 jaar overziet hij het opensource-besturingssysteem waar hij van aan de wieg stond. Nu last hij tijdelijk een pauze in. Dit moet je over hem weten.

Hyundai Nexo: Rijden op waterstof

Inmiddels is wel duidelijk dat we beter op onze planeet moeten passen, en uitlaatgassen van auto's moeten dan ook zoveel mogelijk op hun retour. Naast elektrische auto's komt o.a. Hyundai nu met de Nexo, die op waterstof rijdt. Zit daar toekomst in?

Geschreven door: Randolf Bouwma op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Weekoverzicht