abonneren

PCM-weekoverzicht: Te veel geld naar ICT, of te weinig?

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Geeft de Nederlandse overheid teveel uit aan ICT?

ICT-projecten zijn duur, ook voor de overheid. Duurder dan begroot zelfs. Dat komt dan weer doordat er relatief veel projecten mislukken of vertraging oplopen omdat de kennis bij de overheid simpelweg ontbreekt. Is de oplossing dus minder geld naar ict-projecten, of duwt dat de boel juist nog verder richting de afgrond? We zetten de voors en tegens op een rij.

Slimme apparaten, slimme eigenaren?

In 2020 wordt verwacht dat we 13,5 miljard apparaten aan het internet koppelen, maar ook dat een kwart van de cyberaanvallen gebeuren op Internet of Things-apparaten. Als jij in een Jeep zit die wordt stilgelegd door een hacker, roept dat vragen op over slimme apparaten. Niet alleen over veiligheid, maar ook over verantwoordelijkheid. Wie is aansprakelijk? Lees het hier.

Twee gloednieuwe Raspberry Pi-projecten

Bij PCM houden we van de Raspberry Pi, en van projectjes krijgen we nooit genoeg. We hebben weer twee leuke knutselwerken uitgezocht. Bij de eerste gaan we de Pi configureren zonder een toetsenbord of monitor te gebruiken. In het andere artikel zetten we een headless Raspberry Pi op via je netwerk.

Hier lees je het eerste artikel

Hier lees je het tweede artikel

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Weekoverzicht