abonneren

PCM-weekoverzicht: Tankstations Shell lekken informatie

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke reviews moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Tankstations Shell lekken grote hoeveelheden informatie

Een aantal tankstations van onder andere Shell lekt allerhande data over de opslag van brandstof. Met dat verhaal klopte een ethische hacker aan bij PCM. We spraken met diegene af en namen de proef op de som. Welke informatie is inzichtelijk, en is het gevaarlijk?

Cryptoware slaat vaker toe

Cryptoware slaat in Nederland twaalf keer vaker toe dan een jaar geleden. Bij deze vorm van ransomware worden bestanden versleuteld, in plaats van de hele pc. Veelvoorkomende gijzelsoftware als Locky en Cryptolocker lijken zich echter koest te houden.

Ziekenhuizen houden je in de gaten

Krap de helft van de Nederlandse ziekenhuizen plaatst ongevraagd tracking cookies op de systemen van sitebezoekers, blijkt uit onderzoek van de Autoriteit Persoonsgegevens. Bijgevolg kunnen adverteerders daar hun slaatje uit slaan. Dat moet anders.

Apple AirPort-routers vatbaar voor malware

De draadloze AirPort-routers van Apple blijken te kapen via een DNS-kwetsbaarheid. In het ergste geval kan malware op de router worden uitgevoerd. Wat kun je er tegen doen?

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Weekoverzicht

Nieuws headlines

Laatste reactie