}
abonneren

PCM-weekoverzicht: Systeemanalyse met Kali Linux

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Pentesting met Kali Linux: Test je systeem op lekken

Door een zogeheten 'penetration test' te doen, probeer je gaten in je eigen systeem te vinden voordat kwaadwillenden dat doen. Maar waar moet je beginnen? Kali Linux biedt tal van tools om pentesting heel uitgebreid uit te voeren. We gaan in dit artikel in op de installatie en de mogelijkheden ervan.

De toekomst van de smartphone- en tabletstylus

Zo'n pennetje om je smartphone mee te bedienen, daar is toch niet zoveel over te vertellen? Eigenlijk wel! Want ook de stylus gaat met zijn tijd mee. Met ontwikkelingen als ingebouwde BLE voor bediening op afstand en handschrift-herkenning, wordt er binnen deze niche wel degelijk nog geïnnoveerd.

Gebogen schermen: Innovatie boven praktisch nut?

Over innovatie gesproken. Met smartphones wordt de afgelopen tijd behoorlijk geëxperimenteerd. De plaatsing van de camera en de vorm van het scherm staan al een poosje niet meer vast. Toch is het maar de vraag of we écht op deze nieuwe ontwikkelingen zitten te wachten. Want handig is anders.

Gaming-pc samenstellen: Van budget tot high-end

Als PCM-lezer zet je uiteraard het liefst zelf je pc in elkaar. Maar voordat het inbouwen begint, is het zaak om de verschillende onderdelen bij elkaar te sprokkelen. Die moeten immers wel goed bij elkaar passen. Op deze pagina geven we je tips voor het bouwen van een gaming-pc, voor ieder budget.

Geschreven door: Randolf Bouwma op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Weekoverzicht

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Technisch Applicatiebeheerder - CGI