PCM-weekoverzicht: Surface Pro 4 in aantocht en de launch van Android 6.0

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke artikelen moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Microsoft onthult Surface Pro 4 en Lumia-toestellen

Microsoft pakt deze week flink uit met nieuwe gadgets. De Surface Pro 3 wordt opgevolgd door de Surface Pro 4. Een geduchte concurrent voor de iPad Pro, dus wat zijn de verschillen tussen de twee? PCM zet de specificaties op een rij. Ook de Lumia 950 en 950 XL zijn nu een feit. Deze smartphones draaien als eerste Windows 10 Mobile, terwijl oudere modellen het OS in december krijgen.

Android 6.0 officieel uit

Android 6.0 (Marshmallow) is nu officeel uit. Kun je niet wachten tot je de update automatisch ontvangt, dan is het besturingssysteem ook handmatig op je Nexus-toestel te zetten. Sony onthult daarnaast welke Xperia-toestellen de update krijgen, hetzelfde geldt voor de Honor-serie van Huawei. Overigens biedt deze Android-versie vertalingen binnen apps aan, zo is deze week ontdekt.

Achtergrond: Hoe wenselijk is het dat Facebook de derde wereld wil voorzien van internet?

Facebook wil de hele wereld op internet krijgen en dat lijkt op het eerste gezicht een nobel streven. Maar er zit ook een keerzijde aan een internet dat door Facebook wordt aangeboden en zodoende gereguleerd kan worden. Redacteur Tijs zoekt het uit.

Achtergrond: Wat betekent de 'Safe Harbor'-uitspraak in de praktijk?

Internetbedrijven zoals Facebook mogen geen data van Europese burgers meer opslaan op Amerikaanse servers, zo luidt deze week de uitspraak van het Europees Hof van Justitie. Amerika doet niet genoeg om de privacy te waarborgen. Wat betekent die afspraak nu echt, en wat ga je er in de praktijk van merken?

Review: de nieuwe Nest Protect

'Domotica op zijn best', dat is hoe de nieuwe Nest Protect uit de test van PCM komt. Deze slimme rookmelder nestelt zich gemakkelijk naast de andere gadgets van Nest. Maar ook andere apparaten werken er mee samen dankzij een open API. Lees hier de volledige Nest Protect review, waarin ook de bijbehorende app uitgebreid aan bod komt.

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: weekoverzicht