}
abonneren

PCM-weekoverzicht: Snapdragon-processor rukt op

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Wat Snapdragon betekent voor Android-telefoons

Grote kans dat jouw Android-smartphone op een Snapdragon-processor van Qualcomm draait, zeker als het toestel uit het wat duurdere segment betreft. De Amerikaanse chipfabrikant is niet meer weg te denken uit het huidige gadget-landschap, enkel Intel en Samsung zijn op dit gebied groter. Hoe is het zover gekomen en hoe ziet de toekomst er uit?

Metadata aanpassen van foto's met StudioLine Photo Basic

Neem een willekeurige foto en deze bevat meer informatie dan je misschien zou verwachten in de vorm van metadata. Dat omvat allerlei statistieken zoals het model camera, oriëntatie, camera-instellingen, noem maar op. Een enorme fotocollectie kun je op basis hiervan effectiever beheren met een programma als StudioLine Photo Basic.

Is bitcoin een wildwestfenomeen?

De koers van de bitcoin fluctueert altijd sterk. Een goed moment om in te stappen of juist te cashen? Dat lijkt soms wel per dag te verschillen. Grote vraag is of deze cryptomunt aan regulatie toe is, of dat het een wildwestfenomeen blijft. We vroegen vier experts hun mening mening over het huidige bitcoin-landschap.

De beste micro-atx-case voor je compacte pc

De gemiddelde pc is al een poosje niet meer een lompe, zware kast. Ze worden alsmaar compacter, zeker wanneer je een micro-atx-moederbord overweegt. Daarvoor bestaan dan ook speciale behuizingen, waar ze netjes in passen. We zetten enkele modellen voor je op een rij van merken als Cooler Master en Sharkoon. Hoe groot zijn ze en waar bieden ze precies ruimte voor?

Geschreven door: Randolf Bouwma op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Weekoverzicht

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Technisch Applicatiebeheerder - CGI