abonneren

PCM-weekoverzicht: Slimme verlichting IKEA getest

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Review: Ikea Trådfri-verlichting

IKEA biedt nu onder de naam Trådfri - Zweeds voor draadloos - ook slimme verlichting aan. Verschillende lampen en sensoren maken deel uit van deze serie, waarmee het woonwarenhuis de concurrentie zoekt met o.a. Philips. Lees hier onze uitgebreide review.

Kosten voor roaming binnen de EU eindelijk afgeschaft

Bellen en internetten vanuit het buitenland kost binnen Europa sinds deze week niets extra's meer. Dat klinkt heel mooi en is het natuurlijk ook wel, maar er zitten wel wat haken en ogen aan de nieuwe regels. Beperkingen gelden er nog altijd. Hier lees je alles wat je er over moet weten.

Te koop: nepnieuws om verkiezingen mee te winnen

'Fake news' is zo'n term die tegenwoordig te pas en te onpas wordt gebruikt, maar hoe het ook zij: berichten die niet de (hele) waarheid melden, kunnen veel schade berokkenen. Een opmerkelijk fenomeen doet zich dan ook voor: nepnieuws dat ter verspreiding wordt aangeboden op het dark web. Hoe zit dat precies?

Stream muziek met je Raspberry Pi

Een leuk knutselproject voor het weekend wellicht! In deze how-to lees je hoe je je Raspberry Pi kunt inzetten om muziek te streamen, op de hoogst mogelijke kwaliteit. We leggen je onder andere uit hoe je een HiFiBerry Digi installeert en Volumio gebruikt.

Pirate Bay-blokkade in zicht

Door een uitspraak van het Europees Hof lijkt het slechts een kwestie van tijd voor The Pirate Bay opnieuw geblokkeerd wordt in Nederland. Stichting Brein heeft een belangrijke slag gewonnen. Lees in dit artikel alles over de zaak en de mogelijke gevolgen.

Geschreven door: Randolf Bouwma op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Weekoverzicht

Nieuws headlines

Laatste reactie