PCM-weekoverzicht: Samsung Galaxy S7 review en ransomware treft Macs

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke reviews moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Samsung Galaxy S7 review

De Samsung Galaxy S7 en S7 Edge liggen vanaf vandaag in de winkel. Respectievelijk met een prijskaartje van 699 en 799 euro een behoorlijke investering. Is dat het waard? Bij PCM lopen we al een tijdje met de toestellen rond. Met name het scherm en de camera vallen in positieve zin op. Lees ons volledige oordeel in de Samsung Galaxy S7 review.

Ransomware treft Macs

Mac-gebruikers hadden tijdenlang niets te vrezen van ransomware, maar daar is deze week verandering in gekomen. Gijzelsoftware die specifiek op Macs gericht is, is in het wild gespot. 'Keranger' zat verstopt in een besmette versie van torrentsoftware Transmission. Lees er hier alles over.

OCW lanceert ssd's voor MacBooks

We houden het nog even bij Macs, want dankzij hardwarefabrikant OCW heb je binnenkort eindelijk de mogelijkheid de interne opslagruimte van je MacBook uit te breiden. Er komen daarvoor speciale PCIe-ssd's op de markt. Heb je een MacBook Air of MacBook Pro uit 2013 of later? Lees dan snel verder.

Android N duikt op

Na Android Marshmallow komt Android N, de nieuwe Android-versie die naar verwachting in mei of juni lanceert. Tot die tijd kun je al aan de slag met de ontwikkelaarsversie, om zo de nieuwste features alvast te proberen. Denk aan een splitscreenmodus om apps naast elkaar te laten draaien, gegroepeerde notificaties en een nachtmodus. 

Opinie: Hoe social media virtual reality groot gaan maken

Denk je aan virtual reality, dan denk je toch snel aan games. Maar daarmee gaat vr niet het grote publiek aanspreken, zo redeneert redacteur Tijs in dit opiniestuk. Sociale media gaan daar juist een belangrijke rol in spelen. Virtual reality is nu nog een vrij eenzame (lees: asociale) bedoening, maar daar komt in de toekomst verandering in.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: weekoverzicht