abonneren

PCM-weekoverzicht: R.I.P. BlackBerry?

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke reviews moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

BlackBerry stopt met productie eigen smartphones

De kogel is door de kerk, BlackBerry stopt met het produceren van zijn eigen smartphones. De Canadese firma gaat zich volledig focussen op software. Inmiddels weten we dat er ooit alsnog wel nieuwe BlackBerry's aankomen. Desonanks interessant: de teloorgang van BlackBerry, hoe heeft het zo kunnen lopen?

Gestage uitrol Android 7.0

Android 7.0 Nougat is inmiddels alweer een tijdje uit voor Nexus-toestellen. Andere telefoons volgen de komende maanden. Sony zet op een rijtje welke Xperia's overgaan op Android N, en wanneer. OxygenOS krijgt er ook een update naar, waardoor OnePlus 3-bezitters ook kunnen rekenen op de nieuwste Android-versie.

Aan de slag met PIXEL voor Raspberry Pi

De Raspberry Pi Foundation onthult PIXEL, een nieuwe desktopomgeving voor de populaire knutselcomputer die de boel een stukje gebruiksvriendelijker maakt. Wat kun je er allemaal mee en hoe ga je er precies mee aan de slag? Onze Linux-expert vertelt het je.

Gebruik Plex volledig in de cloud

Plex is spoedig volledig in de cloud te gebruiken, waarbij je helemaal niet meer met lokale bestanden te maken hebt. Je moet er wel twee abonnementen voor afsluiten. Eentje op Amazon Drive, waar je cloudbestanden opgeslagen staan, en eentje op de Plex Pass. Voordeel is wel day de Amazon Drive onbeperkte cloudopslageruimte biedt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Weekoverzicht

Nieuws headlines

Laatste reactie