PCM-weekoverzicht: Raspberry Pi Zero, Windows Continuum, en OneDrive-opslag

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke reviews moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Microsoft draait beperkte OneDrive-opslag deels terug

Vorige maand maakte Microsoft bekend dat het de onbeperkte opslag op OneDrive wilde terugdraaien. Die beslissing kwam het bedrijf op veel kritiek te staan, en daarvoor biedt het nu zijn excuses aan. Een deel van de verlaging van de opslag wordt zelfs teruggedraaid - maar juist niet bij de betaalde abonnementen. Hoe zit dat nu precies? We zetten alle oude en nieuwe situaties onder elkaar.

Dit is wat er allemaal gaat veranderen én hetzelfde blijft in OneDrive.
 

Wat is Windows Continuum nou precies?

Windows 10 Mobile is uit, maar alleen op de Lumia 950 en 950 XL. Die toestellen hebben het definitieve besturingssysteem, dat met één heel belangrijke nieuwe feature komt: Windows Continuum. Daarmee tover je je telefoon makkelijk om tot een computer - een droom die we al jaren koesteren. We moeten er nog een paar dagen mee werken om met een definitieve review te komen, maar we hebben al wel uitgebreid opgeschreven wat Continuum is en wat je ermee kunt.


Lees hier precies wat Windows Continuum inhoudt en wat je met de feature kunt.
 

Firefox brengt 64 bit-versie uit

Het was met allerlei moeilijkheden en mogelijkheden al wel mogelijk, maar nu heeft Firefox eindelijk een stabiele 64 bit-versie voor Windows. Nu hoef je daarvoor geen emulators of developer previews voor te gebruiken, maar kun je de echte 64 bit-variant van de browser downloaden.

Lees hier over de 64 bit-versie van Firefox.
 

Review Raspberry Pi Zero

De nieuwe Raspberry Pi Zero is echt, echt, écht heel erg klein. We mochten even met de mini-computer aan de gang om te zien of hij echt zo praktisch is. Dat valt stiekem tegen, maar ach, voor 5 euro kun je 'em eigenlijk niet links laten liggen, toch?

Lees hier onze review van de Raspberry Pi Zero.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: weekoverzicht, pcm weekoverzicht