PCM-weekoverzicht: Raspberry Pi 4 als nas-alternatief

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

OpenMediaVault op Raspberry Pi 4 installeren

DeRaspberry Pi 4 laat zich uitstekend inzetten als nas-alternatief. Dit onder meer vanwege degigabit-ethernetaansluiting. Bedoeling is dan wel om eerstOpenMediaVault op je Pi te installeren. We leggen in deze workshop uit hoe je te werk gaat.

Doorverkoop .org: alles over domeinnamen kopen

April-update

De domeinextensie .org is van eigenaar verwisseld. Wat voor gevolgen heeft dat voor websites die daar gebruik van maken? We noemen bijvoorbeeld Wikipedia... maar ook nieuwe sites die een .org-adres willen. We verdiepen ons in dit artikel in de verkoop van domeinnamen.

Kali Linux op Raspberry Pi gebruiken voor pentesting

Deze week nog een leuk artikel voor Raspberry Pi-bezitters. Dit keer gaan we in op Kali Linux, wat in te zetten is om je netwerk op allerhande manieren te testen. Normaal gesproken installeer je dit op je pc, maar het kan dus ook op de Pi. Lees hier hoe.

Ethische richtlijnen voor kunstmatige intelligentie

Veel knappe koppen hebben zich in het verleden uitgesproken tégen de opkomt van kunstmatige intelligentie. Een groot gevaar voor de mensheid, vond o.a. Stephen Hawking. Op Europees niveau wordt dan ook gewerkt aan richtlijnen, waar de ontwikkeling van AI zich aan moet voldoen.

Geschreven door: Randolf Bouwma op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: weekoverzicht