PCM-weekoverzicht: Ransomware gekraakt, malvertising treft Nederlandse sites

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke reviews moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Ransomware Petya gekraakt

Slachtoffers van de ransomware Petya krijgen deze week goed nieuws: ze hoeven geen losgeld te betalen om weer toegang te krijgen tot hun bestanden. Een knappe kop is er in geslaagd het virus te kraken en zo kan er een sleutel opgevraagd worden die de schijf ontgrendelt. Hoe dat precies in zijn werk gaat, lees je hier.

Nederlandse sites verspreiden malware

Grote Nederlandstalige sites blijken deze week korte tijd malware te verspreiden via malafide reclamebanners. Onder meer Nu.nl, Marktplaats en Buienradar werden daardoor getroffen. De gevolgen ervan lijken vooralsnog mee te vallen en de sites zijn inmiddels weer veilig te bezoeken.

F8-conferentie Facebook: VR en bots

Facebook heeft een grote conferentie gehouden, waarbij het toekomst van het sociale netwerk centraal staat. Zo wil Facebook meer met virtual reality doen en stelt het daarvoor deze 360-graden-camera voor. Tevens moeten devices van andere bedrijven gemakkelijker naar Facebook kunnen streamen, waaronder drones van DJI. Tot slot wil Facebook meer met chatbots doen

Windows 10: QR-codes in blauwe schermen

Nu Insiders aan de slag kunnen met een nieuwe build, komen er langzaam maar zeker telkens meer nieuwtjes naar boven. Zo blijken blauwe schermen in de toekomst voorzien van een qr-code, waarmee gerichte informatie over foutmeldingen kan worden opgezocht. En da's toch een stuk makkelijker dan een ellenlange foutcode overschrijven.

Nederland krijgt IoT Lab om landelijk Internet of Things-protocol te stimuleren

Nederland krijgt een eigen 'IoT Lab' voor het landelijke IoT-protocol van The Things Network. Het Test Lab wordt onder andere opgezet door Reshift Digital, de uitgever van PCM. Het IoT Lab gaat ontwikkelaars begeleiden met het bouwen van applicaties, en leert gebruikers hoe ze de sensoren kunnen inzetten. Lees er hier meer over.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: weekoverzicht