abonneren

PCM-weekoverzicht: Privacy-bewuster zoeken met Startpage

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Startpage: Google mét privacy

Startpage.com is een privacy-vriendelijke zoekmachine die desondanks gewoon met Google-zoekresultaten werkt. Hoe zit dat precies? PCM sprak met Startpage-CMO Christiaan Solcer. "We vroegen ons af: Wat nu als wij eens helemaal níks van onze gebruikers verzamelden?"

Bring Your Own Device: meedoen of niet?

Je eigen laptop of smartphone meenemen naar de zaak en deze dus ook zakelijk gebruiken. Heel normaal tegenwoordig. Toch? Vanzelfsprekend is het eigenlijk niet. Denk maar eens aan de veiligheidsrisico's met zich meebrengt. Hoe springen Nederlandse bedrijven hiermee om?

Hoe houden Google en Apple hun app-winkels veilig?

Arduino-project: maak zelf een slimme ledlamp

Domme lampen zelf slim maken met behulp van een Arduino, een leuk knutselproject dat goedkoper uitpakt dan investeren in professionele verlichting. Zeker met het pakket wat wij voor je samenstelden. Daar zitten alle benodigde onderdelen in, en als PCM-lezer krijg je 10 procent korting!

Geschreven door: Randolf Bouwma op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Weekoverzicht

Laatste Vacatures