PCM-weekoverzicht: Popcorn Time en YIFY in de problemen

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke artikelen moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Vaarwel Popcorntime.io, vaarwel YIFY?

De afgelopen week kent grote tegenslagen voor internetpiraten. Een van de populairste 'forks' van Popcorn Time is permanent offline. Gebruikte je de dienst via Popcorntime.io, dan is het uit met de pret. Dit terwijl ook de site van YIFY nog steeds op zwart is en de groep al meer dan een week lang geen nieuwe films meer online lekt. Beter nieuws is er voor instanties die illegale downloads aanvechten; de komst van Spotify heeft gezorgd voor een kleine afname in het aantal gedownloade muziektorrents.

Achtergrond: software in (zelfrijdende) auto's

Moet de software in auto's open source worden? Die discussie laait op na 'dieselgate', maar autofabrikanten zitten er niet om te springen. PCM legt uit wat er precies speelt. Daarnaast is er deze week kritiek op de zelfrijdende wagens van Tesla. Want wie is er eigenlijk verantwoordelijk bij ongelukken?

Achtergrond: de nieuwe wet op netneutraliteit

Nederland heeft een strenge wet op netneutraliteit, die bepaalt dat online diensten geen voorrang op elkaar mogen krijgen. Providers mogen bijvoorbeeld niet zomaar Netflix of Spotify afknijpen. Europa overrulet die wet nu met een variant die veel milder is. PCM zet de voor- en nadelen daarvan op een rij.

Review: Asus Zenwatch 2

Asus brengt de tweede generatie Zenwatch op de markt en PCM test 'm uit. Het horloge is in eerste instantie vooral mooi, als een sieraad chique uitstraling. Ook de acuuduur valt in positieve zin op. Kijken we echter naar de slimme functies, dan zitten er wel wat haken en ogen aan deze smartwatch. Lees daar alles over in de volledige review.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: weekoverzicht