abonneren

PCM-weekoverzicht: 'Politie moet zero-days kunnen uitbuiten'

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke reviews moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

'Politie moet zero-days kunnen uitbuiten'

Een zero day-lek betekent vaak weinigs goeds. Cybercriminelen kunnen er misbruik van maken, maar het kabinet wil nu juist dat justitie deze 'achterdeuren' mag gebruiken in opsporingszaken. Je raadt het al, dat is een controversieel idee. Lees in dit artikel wat de plannen precies zijn, en ook wat er op tegen is.

Uitrol Android 7.0 komt op gang

LG is deze week de uitrol gestart van Android 7.0 voor de G5, en daarmee komt Nougat eindelijk naar andere telefoons dan die van Google zelf. Inmiddels zet Samsung een betatest op, die nog tot halverwege december duurt. Maar volgens de Consumentenbond gaat het allemaal lang niet snel genoeg...

Lees ook: Android 7.0 - Wanneer krijg jij de update?

Facebook stopt tijdelijk met vergaren WhatsApp-data

Facebook en WhatsApp die data met elkaar uitwisselen, privacytoezichters vinden dat maar niks. De Europese Commissie stelt dan ook een onderzoek in naar de legaliteit ervan. Eerder riep de EC Facebook op om in afwachting van het onderzoek te stoppen met het verzamelen van WhatsApp-gegevens... en het sociale netwerk luisterde zowaar.

Marktaandeel Windows Phone daalt nog steeds

Windows Phone-fans hebben betere tijden gekend. Keer op keer blijkt het slechter te gaan met de verkoop van Windows-toestellen en het marktaandeel blijft daardoor dalen. De een z'n dood is de ander z'n brood, en dat is met name duidelijk zichtbaar bij Android. Het OS van Google boert goed, juist ten koste van Microsoft.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Weekoverzicht

Nieuws headlines

Laatste reactie