abonneren

PCM-weekoverzicht: Politie maakt serieus werk van ransomware

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke reviews moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Politie komt met website voor ransomware-slachtoffers

Een welkom initiatief van de Nederlandse politie, Europol, Kaspersky en Intel Security: een website waarop programmaatjes te downloaden zijn tegen bepaalde vormen van ransomware. Op die manier krijg je weer toegang tot je bestanden, zonder losgeld te hoeven betalen. Dat werkt lang nog niet in alle gevallen, maar de eerste stappen zijn nu gezet.

Bing begint winst te maken

Het is een beetje een running gag in ons veld: niemand gebruikt Bing. Maar is dat wel zo? Deze week komt naar buiten dat Microsoft winst met de zoekmachine aan het maken is. Lees in dit artikel hoe het nu precies zit.

Yahoo: De turbulente geschiedenis van een bedrijf zonder identiteit

Over zoekmachines die niet aanslaan gesproken.... Yahoo is nog maar een schaduw van zijn voormalige zelf. Verizon koopt Yahoo voor 'slechts' 5 miljard dollar, terwijl Microsoft er in 2008 nog 44 miljard voor over had (maar dat aanbod werd afgeslagen). Hoe heeft het zo ver kunnen komen, en wat is de toekomst voor Yahoo? PCM zocht het uit.

Nieuw speelgoed

Ook deze week delen we weer de nodige productaankondigingen met je. Zo valt de Mi Notebook Air op, die lijkt op de MacBook Air maar toch een andere doelgroep aanspreekt. BlackBerry stelt zijn nieuwste Android-toestel voor, waar een opvallend onderdeel bij blijkt te ontbreken. Ook krijgt de Ockel Sirius B een opvolger. Lees hier alles over de nieuwe 'broekzak-pc'.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Weekoverzicht

Laatste reactie