PCM-weekoverzicht: Pc-analyse tot in de kleinste details

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Systeemanalyse met OSForensics en Caine Linux

Deze week stonden we stil bij twee manieren om eender welke pc tot op het bot te onderzoeken, als chirurgen in een lab. Dat kan het met dure OSForensics - met proefperiode van 30 dagen - of het gratis Caine Linux. Beide komen aan bod in onderstaande artikelen.

Systeem professioneel analyseren met OSForensics

Caine Linux voor forensisch pc-onderzoek

Waarom tablets inmiddels een gepasseerd station lijken

De eerste iPad werd met hoongelach ontvangen. Maar zoals dat wel vaker gaat bij Apple, bleken sceptici in de minderheid. Tablets vlogen een poosje als zoete broodjes over de toonbank, zeker toen ook Google zich er met Android tegenaan ging bemoeien. Maar hebben ze hun beste tijd nu gehad?

App-bouwers opgelet: geld verdienen met apps doe je zo

Apps bouwen is al niet eenvoudig, maar er daarna de kost mee verdienen is nog veel lastiger. Probeer bijvoorbeeld maar eens op te vallen in de app stores tussen de miljoenen(!) anderen. In dit artikel zetten we wat tips op een rij die je helpen bij het winstgevend maken van je zelf ontwikkelde apps.

Alles over video comprimeren met de nieuwste codecs

Resoluties worden telkens hoger en filmbestanden nemen telkens meer schijfruimte in. Door video's te comprimeren met de juiste codecs, zorg je ervoor dat de bestandsgrootte binnen de perken blijft terwijl de beeldkwaliteit er niet onder lijdt. Een overzicht van de belangrijkste codecs van het moment.

Geschreven door: Randolf Bouwma op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: weekoverzicht