abonneren

PCM-weekoverzicht: Opkomst van de 802.11ad-routers

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke reviews moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Opkomst van de 802.11ad-routers

Deze week kondigen twee verschillende fabrikanten routers aan die de nieuwste wifi-standaard ondersteunen, 802.11ad. Zo is er de Nighthawk X10 van Netgear, die tevens dienst doet als Plex-server. Maar de Talon AD7200 van TP-Link is als eerste. Wat is 802.11ad eigenlijk, en wat zijn er de voor- en nadelen van?

Waarom is Veracrypt een goed TrueCrypt-alternatief?

Veracrypt komt in het nieuws omdat er gaten in de encryptietool zijn gedicht. Veracrypt volgde TrueCrypt op, nadat de ondersteuning voor dit programma onder geheimzinnige omstandigheden ineens werd teruggetrokken. In dit artikel gaan we dieper in op de werking van Veracrypt, als alternatief op TrueCrypt.

Dit zijn de beste sneltoetsen voor Windows 10

Een beetje power-user gebruikt zo weinig mogelijk de muis en doet het liefst zo veel mogelijk met zijn toetsenbord. Met sneltoetsen kun je veel meer dan je zou denken. Dankzij Windows 10 zijn er ook weer een hoop bijgekomen, dus we zetten ze allemaal even voor je op een rijtje. Tip: zet de pagina in je favorieten!

Alle toekomstige Tesla-auto’s volledig zelfrijdend

Zelfrijdende auto's, we vinden het bij PCM maar wat interessant. Tesla kondigt aan dat alle wagens die nu nieuw uitgebracht worden, op den duur volledig autonoom zijn. Toch zijn daar wel nog vraagtekens bij. Zo zou de term 'autopilot' mislijdend zijn en mag Tesla het in Duitsland niet meer gebruiken. En in Singapore botste een zelfrijdende taxi tegen een vrachtwagen. Niemand raakte gewond.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Weekoverzicht

Laatste reactie