abonneren

PCM-weekoverzicht: OpenVPN op al je apparaten

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

OpenVPN op al je apparaten

Een vpn is zo langzamerhand geen overbodige luxe meer. Zo is The Pirate Bay inmiddels voor veel internetgebruikers in Nederland geblokkeerd. En er zijn wel meer redenen te bedenken waarom je jezelf online wilt maskeren. OpenVPN helpt. Lees hier hoe je er mee aan de slag gaat op je pc (Windows, Mac en Linux), en hier ook op je smartphone (Android, iOS).

De beste VPN-providers

In het verlengde van bovenstaande: er zijn meer VPN-opties dan enkel OpenVPN. Het aantal vpn-aanbieders schiet de afgelopen tijd als paddenstoelen uit de grond - zowel gratis als betaalde varianten. In dit artikel zetten we een paar van de beste vpn-providers voor je op een rij.

De beste alternatieve besturingssystemen

Wie graag aan zijn pc knutselt, neemt wellicht geen genoegen met Windows, macOS of Linux. Er is een wereld aan alternatieve besturingssystemen, die voor ieder soort gebruiker wat wils bieden. Sommige zijn oprecht handig, anderen zijn gewoon vooral leuk om mee te stoeien. Een overzicht.

Geschreven door: Randolf Bouwma op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Weekoverzicht