abonneren

PCM-weekoverzicht: Op naar gedecentraliseerd internet

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Gedecentraliseerd internet: Waarom en hoe

Het internet centraliseert. Grote tech-bedrijven zoals Google, Facebook en Amazon krijgen telkens meer macht. Om weer de controle te krijgen over onze online data, is decentralisatie nodig. Maar kan dat nog wel? En wat is daarvoor nodig? Daarover hebben we de volgende artikels geschreven:

Hoe het internet centraliseert
De risico's van centralisatie
Is gedecentraliseerd internet haalbaar?

De beste zakelijke laptops getest

Zakelijke laptops moeten doorgaans aan andere eisen voldoen dan laptops voor enkel thuisgebruik. Het draagbare aspect is belangrijker, zo ook de beveiligingsopties. We leggen vijf recente modellen naast elkaar, waaronder van Acer, Apple en Microsoft. Lees de testresultaten.

Slimme thermostaat kopen? Hier moet je op letten!

Misschien heb je wel eens een slimme thermostaat overwogen. Het gebruiksgemak en de belofte van kostenbesparing op je energierekening, spreken veel mensen aan. Voor je tot aanschaf overgaat, doe je er goed aan je even in te lezen. We zetten vijf tips voor je op een rij.

Waarom we geen vuurtorens meer nodig hebben

De romantiek van vuurtorens valt niet te ontkennen. Maar dienen ze vandaag de dag ook nog praktisch nut? De rol van de vuurtoren is door de jaren heen veranderd, mede door de komst van technieken als GPS. Waar ze dan wel nog goed voor zijn, leggen we hier uit.

Geschreven door: Randolf Bouwma op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Weekoverzicht

Laatste Vacatures